Za studente

Organiziramo edukaciju iz transakcijske analize, te studentima nudimo supervizijski rad i maratone. 


Što je transakcijska analiza?
 
Transakcijska analiza je znanstvena teorija o ljudskom razvoju i funkcioniranju, o međuljudskim odnosima, komunikaciji, razvoju i obrascima zdravog i neprilagođenog ponašanja u pojedinaca, parova, porodica ili grupa. Pruža tehnike i metode preventivnog, kliničkog, savjetodavnog, psihoterapeutskog i korektivnog rada, te znanja i vještine koje unapređuju komunikaciju i ispravno interveniranje u svakodnevnim kontaktima sa klijentima, štićenicima, pacijentima, suradnicima.

Što nudi TA školovanje?


TA školovanje je međunarodno priznato školovanje za psihoterapiju i konzalting. Školovanje se organizira u suradnji sa Udrugom transakcijske analize (UTA).
UTA je članica Europskog i Svjetskog udruženja transakcijske analize pa je program edukacije verificiran i superviziran na tim razinama. Nakon završene edukacije polaže se ispit pred europskom komisijom i dobiva se certifikat psihoterapeuta transakcijske analize ili transakcijskog analitičara savjetodavne ili edukacijske ili organizacijske specijalizacije. U Hrvatskoj je organizirano samo školovanje za psihoterapeute.


Polaznik edukacije može stručna i praktična znanja primjenjivati u svom radu već nakon prve godine edukacije uz stručno vođenje, savjetovanje i superviziju edukatora.Supervizijski proces je obavezan i za polaznika i za edukatora sve dok polaznik ne stekne certifikat.


Studentima se nudi, osim redovnog školovanja, radi različitih potreba u profesionalnom životu i: stručne radionice, radionice za osobni rast i razvoj, psihoterapijski rad i supervizijski rad.


Novost su maratoni, koji se održavaju na imanju u Gornjem Hruševci, Kravarsko, udaljeno 18 kilometara od Velike Gorice.

Tko može upisati TA?


Prijaviti se mogu različiti profesionalci koji posjeduju BA diplomu ili više. Primaju se i apsolventi, međutim mogu steći diplomu iz Ta školovanja tek kada završe svoje bazično školovanje.


Koliko traje i kako se odvija školovanje?


Svake godine sa radom započinje nova grupa studenata koja se školuje iz transakcije analize kroz dva stupnja. Početni stupanj (TA 101) u trajanju od 50 sati i napredni stupanja (TA 202). Školovanje ukupno traje 4 godine, nastava i vježbe održavaju se jednom mjesečno, deset mjeseci u godini, osim u srpnju i kolovozu, subotom od 9 do 16 sati. Školovanje započinje u listopadu.


Prijave su trajno otvorene. Prijava treba sadržavati kratki životopis i kontakte. Prijave šaljite na nada.zanko.vadana@gmail.com


Cijena: školarina se uplaćuje semestralno (svakih šest mjeseci), u iznosu od 4.400,00 kn. Svi programi oslobođeni su plaćanja PDV-a.