Za građane

Nudimo edukacijsko-radionički rad s temama: Priprema za roditeljstvo, Uspješan roditelj i Uspješno partnerstvo. Pojedincima, parovima i obiteljima nudimo psihoterapijski i savjetodavni program.
Što nudi edukacijsko-radionički rad?

Građanima se nudi edukacijsko-radionički rad prema temama seminara. Radi se u grupi u ciklusu od 6 susreta sa 6 podtema. Svaka podtema obrađuje se tri sata, jednom tjedno od 10-13 sati ili od 18-21 sat, ponedjeljkom, utorkom ili srijedom.
U grupu se prima najviše 8 učesnika.

Teme seminara:

Priprema za roditeljstvo - namijenjeno je osobama koje se pripremaju postati roditelji. Podteme: strahovi, radosti i očekivanja roditeljstva; razvojne potrebe djece do 8. godine života, uloga i reakcija roditelja; razvojne potrebe od 8-18 godine, uloga i reakcija roditelja; zabrane i dozvole kao osnova psihološkog rasta; tipovi roditelja i njihov utjecaj na razvoj djeteta; razvoj discipline kao osnova prevencije ovisnosti. Nakon završenog ciklusa moguće je produžiti seminar sa jednom ili više izbornih tema. Za jednu izbornu temu plaća se 60 kuna po učesniku. Izborne teme: predrasude, prisile i kultura u roditeljevanju; religioznost i duhovnost u odgoju; odnosi među roditeljima kao izvor utjecaja; odnosi svakog roditelja prema djetetu kao izvor utjecaja; pohranjene generacije u svakom roditelju kao željeno i neželjeno utjecanje na podizanje djeteta; razumijevanje dječjih igara i dječje osobnosti... Moguće je zajednički dogovoriti se o temama.


Uspješan roditelj - namijenjeno je osobama koji su već roditelji. Podteme: kako odgajati «dobro»dijete, zamke i prednosti; kako odgajati «teško» dijete, zamke i prednosti; dječje prilagodbe na svijet i zahtjeve; potrebe, kako ih prepoznati i zadovoljiti; zabrane i dozvole kao osnova psihološkog rasta; močan i nemočan roditelj i kako zadržati autoritet.

Nakon završenog ciklusa moguće je produžiti seminar sa jednom ili više izbornih tema. Za jednu izbornu temu plaća se 60 kuna po učesniku. Izborne teme: predrasude, prisile i kultura u roditeljevanju; religioznost i duhovnost u odgoju; odnosi među roditeljima kao izvor utjecaja; odnosi svakog roditelja prema djetetu kao izvor utjecaja; pohranjene generacije u svakom roditelju kao željeno i neželjeno utjecanje na podizanje djeteta; razumijevanje dječjih igara i dječje osobnosti...Moguće je zajednički dogovoriti se o temama.

Uspješno partnerstvo - namijenjeno je oženjenim i neoženjenim parovima. Podteme: razlozi za izbor partnera, prednosti i nedostaci; skladno i «teško» partnerstvo i kako se uskladiti; minimum zahtjeva,minimum odbijanja i kompromisi; ljubav i poštovanje, strah, tuga i ljutnja u partnerstvu; upoznavanje moralnih i vrijednosnih stajališta, znanja i vještina, te potreba i želja svog partnera i što s time; individualnost i zajedništvo u partnerstvu.

Nakon završenog ciklusa moguće je produžiti seminar sa jednom ili više izbornih tema. Za jednu izbornu temu plaća se 60 kuna po učesniku. Izborne teme: predrasude, prisile i kultura u partnerstvu; religioznost i duhovnost u partnerstvu; utjecaj poslovnih ambicija na odnos; stilovi ličnosti i njihovo međusobno slaganje; pohranjene generacije u svakom partneru kao željeno i neželjeno utjecanje; razumijevanje da ste u odnosu za odraslom osobom, ali i sa svim mlađima «ja» u toj osobi....Moguće je zajednički dogovoriti se o temama.


Cijena: U grupu se prima najviše 8 učesnika. Cijena po učesniku iznosi 300 kuna za ciklus. Prijave se vrše prema temama seminara. Prijave su trajno otvorene.
Što nudi psihoterapijski i savjetodavni rad?

Namijenjen je osobama koje imaju bilo kakve poteškoće u svom funkcioniranju. Odvija se kao individualna psihoterapija i savjetovanje, terapija para, terapija obitelji i grupna terapija i savjetovanje.